Na lange tijd te hebben gewerkt aan het opzetten van de onderneming is het dan zover, AEDindeBuurt is een feit. De vraag naar een dergelijk initiatief was de reden om uiteindelijk de stap te maken. De stap van idee naar onderneming. 

De steun van buurtbewoners

Wij zetten ons in om meer buurten te voorzien van de levensreddende hulp van een AED. Dit doen wij in samenwerking met lokale ondernemers die het initiatief een warm hart toe kunnen dragen door een AED in de buurt te sponsoren. De behoefte van zowel de buurtbewoners als de lokale ondernemers is groot. Het is gebleken uit de vele gesprekken met buurtbewoners dat zij allereerst zorg willen dragen aan hun buurt. Daarnaast vind men het belangrijk dat er in een geval van nood gehandeld kan worden en mogelijk een leven kan worden gered. Als wij de cijfers laten zien aan buurtbewoners dan overheerst een gevoel van verbazing. Velen zijn niet bewust van het feit dat een hartstilstand verreweg in de meeste gevallen in de buurt zelf plaatsvindt. Hanneke (43 jaar) uit Haarlem zegt: “Ik schrok er eerlijk gezegd een beetje van. Helemaal toen ik ontdekte dat we geen AED in de buurt hebben staan.” Wij willen mensen bewust maken van dit probleem en tegelijkertijd een oplossing bieden. Er hebben al verschillende buurten interesse getoond in een AED in de buurt. Tijd dus om aan de slag te gaan!

Ik schrok eerlijk gezegd wel een beetje van die cijfers. Helemaal toen ik ontdekte dat we geen AED in de buurt hebben staan.

— Buurtbewoner Hanneke (43 jaar) uit Haarlem

De steun van de gemeente

Wij zijn ontzettend trots met de samenwerking die we hebben bewerkstelligd met Gemeente Haarlemmermeer. De gemeente ziet het doel van AEDindeBuurt als een gemeenschappelijk missie die veel bewoners in de gemeente aangaat. Er is daarom toezegging gedaan om op verschillende plekken in de gemeente Haarlemmermeer AED’s in de buurt te plaatsen. We kijken uit naar een verdere samenwerking waarbij samen dit probleem kunnen oplossen.

Op pad naar lokale ondernemers

Tijdens de ontwikkelfase van de onderneming is er veel gesproken met lokale ondernemers en hun bereidheid om mee te werken aan een dergelijk initiatief. Deze groep betrokkenen is namelijk essentieel voor de duurzaamheid van het initiatief. Vele lokale buurtinitiatieven zijn immers gestrand door een gebrek aan financiële middelen. De meeste lokale ondernemers staan echter open om een buurt te steunen, maar vinden het soms lastig om een buurtinitiatief te steunen. Wij geven de ondernemers het vertrouwen dat nodig is. De lokale ondernemers worden persoonlijk en professioneel betrokken bij het realiseren van een AED in de buurt. Men weet zeker dat het steunen van de buurt ook daadwerkelijk wordt gezien en gewaardeerd door de buurt.

Wij hebben er daarom vertrouwen in een fijne samenwerking met lokale ondernemers in de buurt. Wij gaan op pad en we laten jullie snel meer weten over de ontwikkelingen.